Norsk håndball

Byåsen enkelt videre i cupen

Det var duket for et nytt by-derby når Byåsen gjestet Sverresborg i Munkvollhallen.

Det var duket for en enkel kamp for Byåsen når de møtte Sverresborg i 3. runde i cupen. Med fullspekket hall og to kampklare lag på banen var rammen satt for en artig kamp om videre avansement i cupens 3. runde. Byåsen starta kampen best, og allerede etter 6 minutter av kampen var Sverresborg nødt til å time-out. Byåsen hadde da allerede dunket inn 4 mål og spilt et fantastisk forsvarsspill. Selv om time-outen ikke hadde så god innvirkning på Sverresborg sine spillere, fortsatte Byåsen og kjøre over de, og etter 10 minutter sto det 2-8 på resultattavlen.

 Sverresborg tok grep

Utover omgangen gjorde trener Roger Kvannli noen grep i Sverresborg-angrepet og løste Byåsen sin forsvarsgåte. Og da Byåsen-jentene begynte å bomme i angrep sto det plutselig 9-12 da 20 minutter var spilt. Sverresborg fortsatte sitt gode angrepsspill uten at Byåsen fikk satt sitt forsvarsspill betraktelig bedre og til pause sto det 13-16 og kampen var alt fra avgjort.

Ida Alstad ble Byåsens toppscorer med hele 9 mål for kvelden. Foto: Håvard Loeng

– Vi starta kampen bra, men utover 1. omgang begynte vi å ta det med ro og lot Sverresborg komme inn i kampen igjen, sa Valery Putans etter kampens slutt

Nytt Byåsenlag på banen.

Valery Putans hadde virkelig sagt noe meget fornuftig i pausen, for da lagene entret banen i andre omgang var det en veldig gira gjeng som satte i gang andre omgang. I mål for Byåsen hadde også Therese Pedersen kommet, og med et forsvarsspill som det luktet brent av rykket de i fra allerede fra start. Selv om angrepsspillet fremdeles hadde en del slurv, var det ingen tvil om hvor seieren ville havne. Og da Sverresborg fikk 2 x 2 minuttere på rappen, satte Byåsen-jentene opp farten enda mer og i det 20 minuttet kontret de inn sitt 26 mål for kvelden.

Sara Andersson spilte en bra kamp både i angrep og forsvar. Foto: Håvard Loeng

Alt klart for seriestart

Byåsen fortsatte å styre kampen slik de ville. Med flere av de etablerte spillerne på benken valgte Valery Putans og la de yngre jentene får litt match-trening. Sverresborg prøvde og hindre at nederlaget skulle bli verre enn hva det var, og gikk ut i et 4-2 forsvar med 5 minutter igjen og spille. Byåsen taklet dette bra, og når sluttsignalet tilslutt gikk sto det  tilsutt 19-36 på resultattavlen.

– Vi spilte en mye bedre andre omgang. Vi tok noen grep i pausen og fikk satt spillet slik vi ville, sa en meget fornøyd Valery Putans etter kampens slutt. Og på spørsmål fra handballmagasinet.no sin utsendte om de var klar for seriestart, var alt han hadde å si. Ja.

To Top
X