Landslag

Brasil ga håndballgutta kamp til døra

Det var en nervepirrende forestilling som ble levert mellom det norske laget og Brasil tirsdag kveld i Cloetta Center i Linköping. Men, i motsetning til tidligere i januar var det denne gangen Norge som gikk seirende ut av kampen.

Det norske laget skiftet tidvis med Brasil på å ha ledelsen i kampen og har et godt grep mot slutten av kampen, men lar brassene slippe tett på seg.

– Pulsen var høy, forteller Robert Hedin om sin egen tilstand mot slutten av kampen.

Etter kjempeprestasjonen mot Østerrike var det store forhåpninger om at man også skulle ta en sterk seier mot Brasil. Men, slik gikk det ikke.

Det var som om luften var gått ut av ballongen når man så hvordan det norske laget presterte tirsdag kveld. Robert Hedin bekrefter også at det kan være at man ikke hadde klart å fylle på det mentale lageret igjen.

– Det var et press inn mot Østerrikekampen, og jeg tror det var en del som ble tømt mentalt. Og, når man begynner med å misse er det vanskelig å komme igang, forklarer landslagssjefen.

Sykdom herjer laget
Det har ikke vært helt problemfritt for det norske laget i forhold til sykdom. Kristian Kjelling var igjen på hotellet og så kampen mot Brasil fra senga.

Også målvaktsduoen, Steinar Ege og Ole Erevik, er rammet av sykdom. Ege er på bedringens vei, og sies å være frisk, men mangler litt energi og satt derfor på benken mot Brasil.

I målet stod Ole Erevik som leverte en godkjent kamp, men det var ikke helt problemfritt da han også har blitt rammet av sykdom. Og, da vi snakket med han etter kamp var det en meget hes og sliten Erevik som lot seg intervjue.

Erevik var tydelig preget av luftveisproblemene, men vurderte aldri å be om å bli byttet ut.

– Det er Robert som styrer laget, og han visste hvilken form jeg var i. Og, jeg tror han gjorde en riktig beslutning, forteller Erevik som mener det er muligheter for å slå Island på torsdag.

Gode muligheter mot Island

Robert Hedin har ikke vunnet med det norske laget på de tre møtene han har hatt med Island, men har allikevel stor tro på at det er mulig å ta to poeng når lagene møtes torsdag.

– Vi har to uavgjorte og ett tap. Kommer vi opp i en sånn match som vi gjorde mot Østerrike har vi gode sjanser. De skal få en fight, forsikrer Robert Hedin som har tenkt å bruke onsdagen til å lade batteriene godt før nøkkelkampen torsdag.

KAMPFAKTA
Norge-Brasil
, Linköping, VM 2011 Sverige
Resultat: 26-25 (13-12)
Utvisninger: NOR 4 x 2 min, BRA 5 x 2 min
Dommere: Yalatami Nanga Couliabaly og Mamoudou Diabate (Elfenbenskysten)

Norge
Steinar Ege, Frank Løke (2), Kjetil Strand (2), Lars Erik Bjørnsen (2), Bjarte Myrhol (7), Børge Lund (2), Håvard Tvedten (4), Erlend Mamelund (5), Ole Erevik, Christoffer Rambo, Espen Lie Hansen, Kristian Kjelling, Vegard Samdahl (1), Thomas Skoglund, Einar Sand Koren (1), Eivind Tangen

Brasil

Fernando Jose Pacheco (6), Renato Tupan, Leonardo Bortolini (5), Gil Pires, Jaqson Kojoroski, Alexandre Vasconcelos, Thiagus Santos, Luis Ricardo Nascimento, Alexandro Pozzer, Felipe Ribeiro (5), Fabio Chiuffa (2), Gustavo Cardoso (4), Daniel Bonfim, Vinicius Teixeira (3), Leonardo Tercariol, Guilheme Oliveira

To Top
X