Beachhandball

Brasil er verdens beste i beachhåndball

Både herrene og kvinnene fra Brasil tok fredag kveld gull under finalen i VM som den siste uken er blitt avholdt i Oman.
I det samme mesterskapet tok Norges beachjenter bronse.

Først ut fredag kveld var beachjentene til Brasil som skulle møte Danmark. Danskene hadde tidligere i mesterskapet snappet en seier fra nettopp Brasil, så det var et revansjesugent Brasil som tråkket sanden i finalen.

Brasil kom også best ut fra start og mer eller mindre spilte ball i hatt med danskene. Hele 20-12 vant brassene første periode.

Andre periode ble litt tettere resultatmessig, men det så til tider ut som om luften var gått ut av danskene og det ble Brasil som til slutt tok med seg enda en periode med sifrene 17-14 og dermed ble verdensmestere.

Danmark tangerte da medaljeplassen fra to år tidligere i Antalya og har med de siste mesterskapene vist at de er kommet for å være i verdenstoppen i beachhåndball.

Dobbelt Brasil
Brasils herrer møtte Ukraina i finalen og her var det spenning i begge perioder. Lagene tok hver sin periode og måtte ut i shoot-out. Her var det til slutt Brasil som dro det lengste strået og kunne juble sammen med Brasil beachjenter.

Brasils herrer ble også verdensmestere i 2010 i Antalya og viser at de ikke har tenkt å gi fra seg tittelen på en stund.

To Top
X