Hovedsak

Braker sammen i gruppefinale

Fredag er det klart for gruppefinale under håndball-vm i Kina. Da møter de norske håndballjentene Romania.

Romania har denne høsten vist seg å være en sterk kandidat til medalje i VM, noe de også har vist i kampene mot Norge.
Under GF World Cup møttes lagene i finalen og Romania tok en sterk ettmåls seier mot et meget varierende norsk lag.
Sist lagene møttes var under Møbelringen Cup på hjemmebane, og da fikk Norge sin revansj.

Viktige poeng

Med seier mot Romania kan Norge gå inn i mellomspillet med full pott. Noe som vil gjøre veien til en semifinale noe enklere i forhold til både prestasjonspress og belastning av viktige spillere som trenger hvile underveis.

Romania har ikke tenkt å gjøre det enkelt for de norske jentene, og når handballmagasinet.no snakket med Cristina Varzaru etter torsdagens formiddagstrening var hun klar på at dette er den viktigste kampen i gruppen.

– Det er den mest spennende kampen i denne gruppen, mot Norge som vi visste alerede før vi kom hi er en av favorittene. Det er viktig å ta med seg fire poeng inn i neste runde av mesterskapet.

Hvordan skal dere ha mulighet til å vinne over Norge?

– Vi må være flinke i angrep og score på alle sjansene våre. Ellers blir det å være flink i returløpet. Norge er veldig gode i både forsvar og kontra.

Vi spurte Romanias storskytter Carmen Amariei hvor viktig det er å ta poeng mot Norge?

– Vi hadde en viktig kamp mot Ungarn hvor det var viktig å ta poeng, og det er alltid viktig å ta poeng. Vi spiller for å vinne hver kamp. Vi gir alt for flagget og landslaget, forteller Romanias farligste angrepsvåpen Carmen Amariei

Carmen Amariei på trening under VM i Kina 2009

Carmen Amariei på trening under VM i Kina 2009

Møter lagvenninner
Romanias Cristina Varzaru og Carmen Amariei er til daglig klubbvenninner med flere av de norske spillerne i henholdsvis Viborg og FC København. Men, selv om vennskapet er stort står det ikke i veien for å gi alt på banen.

– Vi er her for landet og flagget vårt, da gir vi alt for det, svarer Carmen Amariei når vi spør henne om hun er påvirket av at hun spiller mot klubbvenninne Riegelhuth.

Den hurtige og ballsikre kantspilleren Cristina Varzaru er til daglig klubbvenninne med Kristine Lunde Borgersen og Katrine Lunde Haraldsen. Hun forteller om et tett og godt vennskap og ser frem til å spille mot de norske jentene.

– Vi er veldig gode venner og tilbringer tross alt mer tid sammen enn vi gjør med våre menn, kan Cristina Varzaru avsløre til Handballmagasinet.no før hun fortsetter;

– Jeg synes det er veldig morsomt å møte dem. Og, Katrine er en veldig god målvakt, så jeg må virkelig konsentrere meg og tenke når jeg skyter på henne.

Noe særlig sosial omgang med klubbvenninne er det ikke anledning til.

– Vi møtes og snakkes ved måltider, men vi er her med landslaget og har litt forskjellige dagsplaner så det blir ikke veldig mye sosial omgang, kan Romanias storskytter Carmen Amariei fortelle oss rett etter torsdagens formiddagstrening.

To Top
X