EM 2012 Serbia

Børge Lund: Vi kan vinne mot alle!

Børge Lund

Børge Lund

Børge Lund

Første EM-kamp
Børge Lund ser på gruppen Norge har havnet i årets EM med en viss optimisme, hvor kampene er åpne og hvor Norge kan ha gode muligheter for videre avansement.

– Det er den tøffeste gruppen vi har havnet i i utgangspunktet, men mulighetene er absolutt til stede for å gå videre. Vi kan vinne mot alle, men vi kan også tape mot alle.

I morgendagens kamp møter herrene Slovenia, den første kampen i mesterskap knyttes det alltid litt spenning til. Håndballgutta har spilt noen gode kamper mot VM-. OL- og EM- mesterne Frankrike, og vil med dette forhåpentligvis ta med seg litt ekstra selvtillit inn i første kamp.
En av Slovenias beste spillere, Jure Natek som til daglig spiller hos tyske Magdeburg, er ikke med til mesterskapet på grunn av en strekkskade. Norge har spilt fire kamper mot Slovenia i mesterskap de siste fem årene, hvor tre av kampene har endte med seier til håndballgutta.

– Vi har ikke spilt mot Slovenia siden i fjor. Natek er jo en spiller som har vært bra i Bundesliga, så sånn sett tror jeg de er svekket der. Viktigste spillerene deres er midtbackene.

Viktigst med stigning
Sloveniakampen har blitt spådd å være Norges beste mulighet til å ta seg videre til hovedrunden. Siden Børge Lund er litt mer optimistisk i forhold til Norges sjanser mot Kroatia og Island, er han ikke helt overbevist om at Sloveniakampen er en nøkkelkamp.

– Både og, vi kan slå Island og Kroatia også hvis vi har full klaff. De er vel sånn at den første kampen i et mesterskap blir sagt til å være nøkkelkamp. Selv om damene tapte mot Tyskland i VM, vant de de resterende. Det gjorde også Danmark i EM i Norge. Der tapte de den første kampen og vant de resterende. Det viktigste blir å ha stigning hele veien.

Mistet bredde i troppen
Håndballgutta har mistet noen spillere før EM. Steinar Ege og Kjetil Strand meldte forfall i julen, i ettertid har også Kristian Kjelling måtte bli hjemme på grunn av strekk i låret.

– Vi mister litt bredde. Kjetil har det beste grunnskuddet i verden, så der mister vi et veldig bra lodd fremover. Et hvert lag ville blitt svekket uten Steinar Ege. Hadde han spilt for Frankrike, så hadde de også blitt svekket uten han. Det er en av de beste keeperne i verden de siste årene. Men, Ole viste også sist mesterskap at han absolutt har tatt et steg videre og blitt enda mer stabil. Alle målvaktene har absolutt kapasitet til å bli veldig bra. Når noen detter bort, er det alltid noen som tar over.

Oppkjøring til mesterskapet

Til daglig er Børge Lund vant til matching i verdensklasse. Både Lund og Bjarte Myrhol spiller i Rhein-Nekar Löven, som ligger på en femteplass i Tysk Bundesliga per dags dato. De siste ukene før jul slet Børge litt med helsa, men føler seg i bra form nå.

– Oppkjøringen har vært veldig bra til midten av desember, da hadde jeg litt kneproblemer og problemer med lysken, men det virker å være på bedring. Så formen er egentlig bra, selv om den har vært litt opp og ned de siste ukene. Jeg føler meg pigg.

Drømmen om semifinale
Det er alltid snakk om å ta en kamp av gangen og også nå blir det poengtert at målet ikke er å komme til en semifinale i mesterskapet. Selv med en tøff gruppe og skader tillater Børge Lund seg likevel å drømme om komme enda litt lenger enn guttene har klart tidligere.

– Vi har ikke fokus på å nå semifinale i det hele tatt. Vi har vel følt at vi kanskje skulle vært der tidligere, både EM på hjemmebane og i Kroatia, hvor jeg ikke var med. Drømmen er jo vel alltids der, men er vi realistiske så skal vi ta oss til hovedspillet først og prøve å komme oss videre. Er vi dyktige og heldige nok og kommer oss videre med poeng, så lever jo alltid den drømmen. Går vi videre, så har vi i hvertfall gjort jobben. Jobben er alltid holde fokuset, første målet er å gå videre fra gruppen.

Handballmagasinet.no er til stede i Serbia og gir deg daglige oppdateringer gjennom hele mesterskapet. Norges første kamp spilles mandag 16.01. Da møtes Norge – Slovenia, kampen som er spådd å være skjebnekampen i forhold til videre avansement. Kampen leser du om her på våre sider, og den kan også sees på TV2, klokken 1755.

To Top
X