Norsk håndball

Bohemene lever enda på Jordal

Vålerenga tok lørdag imot Tistedal i Jordalhallen. Med to poeng mot Tistedal ville Vålerenga klamre seg til topplassering. Kampen ble en thriller og igjen sikret Vålerenga seg to poeng med 28-25 seier.

En litt ujevn og rotete første omgang av begge lag preget av litt usikkerhet og avventende spill. Begge lag var preget av litt nerver og redsel for å tape. Lagene var veldig avhengige av sine playmakere.

Vålerenga ventet på sin Preben Evensen og Tistedalen på sin Jan Thomas Lauritsen. Begge lag var veldig flinke til å dra ned tempo og vente på sine motorer i sitt etablerte spill.

Tistedal var hakket bedre i sitt spill , men litt for stresset i sine avslutninger. Andreas Skalin sto bra for sitt lag Vålerenga og Tor Erik Bergum sto bra for Tistedal.

Det var en ujevn første omgang fra begge lag. De hadde en del å rette på i pausen og vi nøytrale håpet på større tempo og bedre spill fra begge lag i andre omgang.

Tistedal gikk ut med frimerke i starten av andre omgang på Vålerengas nummer 10 Preben Evensen og Vålerenga slet litt med å omorganisere seg og løse det.

Dette gjorde at Tistedal kom to mål foran fra start av andre omgang og dette slet Vålerenga med å hente inn lenge. På 20-22 i det attende spilleminutt av andre omgang pådro en av Tistedals spillere seg en kostbar to minutter utvisning som gjorde at Vålerenga kom àjour.

De siste tolv minuttene viste Vålerenga seg frem som et helt annet lag. Tredjekeeper Arild Berg stengte målet totalt og slapp kun inn ett mål.

Forsvaret fant ut av Tistedals Jan Sagmo sine skudd og vålerengaspillerne løp seg fri fra frimerker og mann mot mann spill.

Virket som hele hallen våknet og da hørtes klanen i hallen. Men det som er litt synd er at det tar en og en halv omgang før dette skjer.

Første omgang er ett gjesp av en håndballkamp, mens de siste femten er slik håndball bør oppleves.

Vålerenga er kommet i første divisjon for å bli og Tistedal blir absolutt å være med etter jul.

Preben Evensen fra Vålerenga sa det veldig fint etter kampslutt;

– Vi tar en kamp om gangen, men vi kan nå ikke se bort fra at dette laget havner i eliteserien neste seong. Vi viser en utrolig vilje og laginnsats for å vinne slike kamper og vi har klart det mesteparten av kampene i år.

Kan disse bohemene virkelig komme opp i toppen av norsk håndball slik de har gjort i fotball og ishockey?

Svaret mitt er at ja det kan de hvis de fortsetter slik. Da kan det bli mye idrett for klanen å følge på høyeste nivå.

To Top
X