Norsk håndball

Bodø vant nøkkelkamp

Bodø hadde stort sett full kontroll på tabellnabo Haugaland under søndagens kamp.

Bodø startet som de bruker å gjøre på hjemmebane. De tok føringen fra start, og gikk fort opp i en 2-0 ledelse. Etter det var det ikke mye å skryte av, verken fra Bodø eller Haugaland. Skuddmissene florerte, og ingen av lagene klarte å sette sitt preg på kampen. Tilfeldighetene sto i kø og ingen av lagene virket spesielt organiserte. Det blir gjort dårlige avslutninger fra begge lag i angrep. Likevel var jubelen stor da Bodøs Ivica Obrvan satt ballen i mål fra midtbanen i det tomme Haugaland målet. Bodøs Kasper Ottesen er spilleren som gjør seg mest bemerket de første 15 minuttene, og har allerede satt inn fire mål fra høyrekanten. Ellers var det lite å skryte av det første kvarteret.

Bodø fester grep
Etter 20 minutter klarer endelig et av lagene å vise hvem som er sjef. Bodø tar bokstavelig talt ballen i egne hender og løper fra Haugaland. 12-10 blir fort til 17-13 og ved pause står det 20-15 til guttene fra nord. Slutten av omgangen er preget av Bodøs kantspillere Jonas Torkildsen og nevnte Ottesen, som kontrer Haugaland i senk. En god periode av Bodø.
For Haugaland har strekspiller Ola Netterheim vært god på linja.

Ungguttene viser seg frem
I 2. omgang er det liten tvil om hvor seieren skal havne. 20-15 er ti minutter ut i omgangen blitt til 25-18 og det ser ut som det skal bli en lett transportetappe for Bodø. Ras Bloch varter opp med flere praktredninger, og er klart overlegen da han først redder straffe og plukker lett ned returen fra Haugaland. Bodø er inne i en god periode og Kristian Agledahl gjør seg bemerket med sin tredje scoring for dagen. Unggutten fikk mye spilletid og fikk helt klart vist hva han er god for. Agledahl ender tilslutt opp på fire scoringer. I forsvar står i tillegg 20 år gamle Kristoffer Evjen fram som en bauta.

– Ungguttene innfrir, de gjør noen barnefeil men er ellers veldig bra. De viser seg godt frem, skryter trener Evjen.

Ujevn forestilling
Torkildsen kontrer inn 28-21 i det 44. minutt, men så var det stopp i ti minutter. Haugaland setter inn de tre neste målene og på stillingen 28-24 etter 49. minutter øyner vestlendingene håpet og tar timeout. De over 1700 tilskuerne som hadde møtt opp i Bodø Spektrum bygynte å bli nervøse da Haugaland reduserte til 28-25 da det gjenstod ni minutter. Men da er det bra for Bodø at de har profiler som har guts til å avgjøre kamper. Kyrre Johannessen og Kasper Ottesen står igjennom hele kampen frem i angrep og er to store faktorer for at nordlendingene tar med seg to viktige poeng.

Det beste laget vant
Trener for Haugaland Mika Nurmi var tross tap ingen slagen mann etter kampen.

–    Vi taper mot et bedre lag i dag. Selv om vi taper kommer vi ikke til å legge oss ned og dø, vi skulle gjerne tatt 6. plassen. Men, akkurat nå må vi ta til takke med plassen bak.

–    Vi spilte ikke en spesielt dårlig kamp i dag, avslutter Nurmi.

Bodøs trener Tobben Evjen var en glad mann.

–    Dette var perfekt! Vi kommer foran, vi er skjerpet, og vi har stort sett full kontroll.

–    I dag var vi best. De kommer litt nærme ved et par anledninger, men vi har kontroll. Nå har vi en luke på tre poeng til dem, noe som er veldig bra, sier en meget fornøyd Tobben Evjen.

Evjen ser nå fram til onsdagens bortekamp mot Elverum hvor han trur det er mulig å komme med en overraskelse.

På Haugaland gjør Arnt Inge Vorre en god figur, og scorer til slutt syv mål. Ola Netterheim og Eivind Jakobsen står også frem på en positiv måte og scorer hendholdsvis fire og fem mål.

På Bodø er det Kyrre Johannessen og Kasper Ottesen som utmerker seg svært positivt i angrep. Johannesen med ni fulltreffere og Ottesen med syv.

To Top
X