Hovedsak

Bodø slo serielederen

img_9043.jpg

33-28 sto det på tavla da dommerne blåste av kampen under onsdagens kamp mellom Bodø HK og Haslum. Bodø HK hadde slått serielederen!

Haslum kom til Bodø som klare favoritter, det er ikke unaturlig når man leder serien. Men, det ville Bodø HK gjøre noe med. Med en innsats som nesten satte fyr på hallen ville guttene fra Nordland vise hva som bodde i dem.
Allerede etter tre minutter leder hjemmelaget 3-0, og da BHKs Kasper Ottesen etter fem minutter setter inn sitt første mål for Bodø står jubelen i taket. Dette var forøvrig Kasper Ottesens comeback etter et lengre skadeavbrekk.
Haslum sliter framover, og ser ikke ut til å ha mye å komme med. Men, da tar Haslums Henrik Westgaard tak i spillet, og er svært delaktig i at stillingen får fra 7-3 til 7-6 på svært få minutter.

God Haslum periode
På stillingen 9-9 tar Haslum timeout, noe undertegnede ikke skjønte for mye av, ettersom det var Haslum som hadde spillet på dette tidspunktet. Men, var de i godt driv før, ble det plutselig et par minutter med magi fra guttene fra sør. Bodø tvinges til timeout etter 22 minutter, da er stillingen 10-12 til Haslum.
BHK legger om forsvaret og legger frimerke på nevnte Westgaard. Omgangen ebber ut på stillingen 13-14 til bortelaget.

Fyrverkeriet BHK
2. omgang starter på samme måte som første. BHK tar tak i kampen igjen. De scorer fem på rad, og før man vet ordet av det har vi gått fra 13-14 til 18-14. Haslum fremstår som en berg og dalbane. De tar innpå ett par mål men da det gjelder som mest klarer de ikke fremstå som noe vinnerlag.

Dommerne gjør seg bemerket i begynnelsen av 2. omgang da omgangen plutselig preges av usedvanlig mange to minuttere på kort tid.

På stillingen 26-23, får hjemmelagets Frode Kristiansen sin tredje to minutter for kvelden og må se at dommeren trekker fram det røde kortet. Publikum virker ikke helt enig men Kristiansen forlater banen uten store protester.

Blokk Bloch!
BHKs Ras Bloch (bildet) har noen helt avgjørende redninger på slutten av omgangen, og bare det å se Bloch med sitt enorme engasjement gjør at kampen helt klart er verdt innganspengene for publikum. Henrik Westgaard får ikke prege omgangen slik han gjorde tidligere i kampen, og sitter en del på benken.

1867 tilskuere får med seg det som skal vise seg å bli en kjempeartig seier for Bodø HK. Best på BHK ble den danske kantspilleren Kasper Ottesen som noterte seg med 8 fulltreffere. Likevel er det BHKs Kyrre Johannesen som blir dagens toppscorer med 9 mål.

Comeback til 20 i stil
Kasper Ottesen ble kneskadet i en treningskamp tidlig i høst, og har derfor ikke fått spille noe håndball for BHK etter at han kom fra Danmark.

Artikkelforfatteren er Maja Olaussen

– Dette var helt fantastisk, jeg var ganske nervøs før start. Men det ga selvtillit da jeg traff på det første skuddet, sa bestemann Ottesen etter kampslutt.

–    Vi har nå lagt bak oss en lang og bra treningsperiode, så da er det fenomenalt at det går så bra i dag, fortsetter Kasper Ottesen

Før jul gikk BHK på noen sure tap, endelig var det deres tur til å vinne jevne kamper.

–    Kjempekamp, uttaler Kyrre Johannesen og forteller at det var utrolig godt å endelig være best når det gjelder. Alle mann er med, og vi henger med i de periodene Haslum er gode. Før jul slet vi med å avgjøre, men endelig er det vår tur til å gjøre det, avslutter en meget fornøyd Johannesen.

To Top
X