Hovedsak

Bodø banket Nærbø

Hjemme i spektrum banket til slutt Bodø Nærbø 36-27.

På forhånd var Bodø store favoritter mot Nærbø, alle forventet seier mot tabelljumboen fra Vestlandet. Likevel var det Nærbø som kom best i gang da dommeren blåste i gang kampen. Sugne på sesongens først poeng gikk de fryktløst til verk og gikk rett opp i en 2-0 ledelse. Men etter det skulle 1. omgang vise seg å bli en meget jevn batalje.

Jevnt
Lagene fulgte hverandre første del av omgangen, 3-3 etter seks minutter ble 5-5 etter 9 spilte minutter. De første minuttene var preget av to lag som ikke klarte å ta kommando i kampen. Men etter 10 minutter bestemmer Bodø seg for å ta tak i det svake forsvarsspillet de hittil har visst. Midtforsvaret blokker flere angrep på rad, noe som gir muligheter forover på banen. Nærbø tvinges på stillingen 8-5 til å ta timeout, da viser klokken 14 spilte minutter. Likevel er det Bodø som kommer best fra den neste perioden, Kyrre Johannessen scorer sitt fjerde mål i det 19. minutt og viser at han er en utrolig viktig spiller for laget fra Nord.

Gir ikke opp
Selv om Nærbø ligger sist på tabellen med 16 strake tap før denne kampen har de også spillere som vet å vise seg frem. Kjetil Aanestad og Atle Gudmestad, som utgjør Nærbø sin høyre side, gjør de det de kan for å klamre seg fast i Bodøs ledelse. Begge scorer flere viktige mål i angrep.
I tidligere hjemmekamper har Bodø vartet opp med strålende kontringsspill, og spesielt har Kasper Ottesen brukt å markere seg. Det skjer ikke i denne omgangen.
Da klokken viser 30 spilte minutter er Nærbø bare to mål bak, og stillingen er 17-15. Trener for Nærbø Henrik Mærsk har nok større grunn til å være fornøyd med omgangen enn Bodøs trener Tobben Evjen.

Klar beskjed!
I pausen får Bodø klar beskjed av trener Evjen om at de nå må ut i 2. omgang å fighte og sloss. Og at 1. omgang var noe slapt bakover på banen. Dermed er det toppscorer i kampen Kyrre Johannessen som setter standarden da han prikker inn Bodøs 18. og hans eget 8. mål to minutter ut i omgangen. Forsvaret til Nærbø har lite å stille opp med når Johannessen stuper igjennom. Keeperne til Nærbø har hittil en vanskelig dag på jobben.

God Essid
Selv om Nærbø bare er et par mål bak tidlig i omgangen, kan det se ut som Bodø har begynt å feste grepet om kampen. Tunisieren Dhaker Essid tar ballen i egne hender og setter inn 21-18, 22-19, 23-19 og 24-19. Essid har virkelig fått blod på tann! På fem minutter går Bodø fra 21-18 til 27-19. Nå er det ikke lenger tvil om hvor seieren skal havne. Nærbø prøver tappert men får det ikke helt til. Bodø straffer de for alle feil de gjør, og vestlendingene ser ut til å skyte seg selv helt bort.

Keeper fra intet
1214 Bodøværinger har tatt turen til Spektrum, trener Evjen er fornøyd med tanke på at det er jumbolaget de møter.
Dessuten er det Champions League på tv, så folk har nok prioritert litt i dag.
Både Nærbø og Bodø har de siste minuttene skiftet keeper. Ras Bloch har stått bra for Bodø, men Bjørn-Olav Raasok får også muligheten de siste 12 minuttene. Likevel er det ikke for hjemmelaget keeper byttet fungerer best. Nærbø har igjennom kampen byttet inn og ut keeperne, men da Alf Våland igjen får sjansen det siste kvarteret velger han å gjøre det vanskelig for guttene fra Bodø. Han varter opp med den ene redningen etter den andre, Nærbø går fra 30-23 til 31-26. Mye takket være Våland som de siste minuttene har sendt flere kontringspasninger til Frank Ove Lode på venstre kant. Likevel er seieren aldri truet og Bodø kan tilslutt juble for seier 36-27.

1. divisjon neste
Etter kampen var det en lite blid Henrik Mærsk som forteller at laget hans skyter seg bort, og at kampen om å holde seg i divisjonen ser mørk ut.

– Teoretisk sett kan vi fortsatt klare det, men om det er realistisk det er det kanskje ikke. I dag er vi bra i perioder, men til tider skyter vi oss bort. Det er disse dårlige periodene som gjør at vi taper kamper, uttaler Nærbøs trener Henrik Mærsk til handballmagasinet.no rett etter kamp.

Likevel var det noen ting han syntes var bra.

–    Keeperne står til tider godt. Og jeg synes faktisk ikke at resultatet på tavla var helt riktig i dag.

Tobben Evjen, Bodøs trener, var som vanlig en fornøyd mann å ha etter kamp i Spektrum.

–    Vi gjør en bra kamp framover i dag. Kyrre er spesielt bra og scorer 10 mål. Nå er vi i rute! Vi sa tidligere i år at vi skulle være virkelig gode fra februar, og nå gjør vi det bra. Det er nok 6. plassen som blir vår i år.

Nå ser Evjen fram mot neste kamp som er på bortebane mot Follo. En kamp han mener Bodø har gode sjanser til å vinne.

To Top
X