Internasjonal håndball

Bjarte Myrhol rammet av testikkelkreft

Årlig rammes ca 250 nordmenn av testikkelkreft, og nå er altså hele Norges Bjarte Myrhol en i den statistikken.

Det var allerede i våres at Bjarte Myrhol hadde smerter i mageregionen, men dengang gikk det over uten legebesøk.

Det var først sist uke da han kontaktet lege med de samme smertene at han fikk den sjokkerende beskjed om at han hadde testikkelkreft.

– Jeg kjente smertene en gang på vårparten, men de forsvant igjen uten at jeg kontaktet lege. Forrige tirsdag kom smertene tilbake. Etter det har ting skjedd veldig, veldig fort.

For etter å ha fått beskjeden ble Myrhol kjapt operert på det offentlige sykehuset i Mannheim, hvor han bor og spiller for den tyske bundesligaklubben Rhein Necar Löwen.

– Det var et sjokk å få beskjeden og jeg har selvsagt hatt noen kjipe stunder. Men prognosene er veldig gode og forskningen er kommet langt. Jeg ser ikke på dette som en kamp. Jeg er helt rolig og sikker på at det skal gå bra, sier Myrhol til VG.

Bjarte Myrhol har bygget seg opp til å bli en av Norges og tysk håndballs store profiler, spesielt etter en solid prestasjon i siste VM i Sverige. Og, selv om det er helsen som står i førsterekke akkurat nå er det også rom for å se på når man kan forvente å se 29-åringen tilbake på banen.

– Jeg er helt sikker på å komme tilbake på banen, men vet ikke helt når. Kanskje kan jeg være tilbake 1. november, men det er vanskelig å si. Det tar 6-7 uker å komme gjennom cellegiften. Jeg vet jo ikke hvordan kroppen kommer til å reagere på den, kan Bjarte Myrhol fortelle i intervju med VG.

To Top
X