Landslag

Bjarte Myrhol gir alt for håndballen

Vi tok en prat med Groruddalsgutten Bjarte Myrhol midt i den hektiske oppkjøringen til EM.

Bjarte var en allsidig gutt som drev med de fleste idretter allerede fra ung alder, lite ante vel trenerene på håndballskolen til Vestli IL at når Bjarte som en liten 5 åring tuslet inn i Stovnerhallen skulle bli en av Norges beste håndballspillere.

27-åringen byttet klubb til Sandefjord som 19 åring, den gang var Sandefjord overlegent det beste laget i Norge, og det klubbskiftet skulle han ikke angre på.
Etter tre år i hvalfangerbyen, hvor han ble kåret til årets spiller det siste året av trenere, med- og motspillere, tok han turen til eksotiske MKB Veszprém i Ungarn.
Etter et år og nye titler gikk turen til HSG Nordhorn i tysk bundesliga, sannsynligvis den beste ligaen i verden.
Etter noen sesonger der spiller han nå i den samme ligaen, men for toppklubben Rhein-Neckar Löwen.

Vi har pratet med flere personer som har spilt sammen Bjarte, og det alle trekker frem er hvor seriøs han er til alt han foretar seg og gir alltid alt.

Eller som hans tidligere trener Bård Tonning sier,

– Bjarte er utrolig bevisst på alt han gjør, og han har alltid vært nysgjerrig på hvor langt han kan nå med talentet sitt, samtidig som han er villig til forsake og ofre det som trengs for å nå ditt.

Du har spilt under mange forskjellige trenere, hvem har betydd mest for deg?

– Jeg har hatt mange gode trenere, men Bård Tonning som jeg hadde i Sandefjord har nok hatt mest å si for utviklingen min.

Hva er din største opplevelse på håndballbanen?

– Når vi vant e-cupen med Nordhorn, det var en unik opplevelse. Det var klubbens første tittel noensinne og når vi kom hjem hadde mange tusen mennesker møtt opp for å hylle oss. Det var spesielt!

Hva er det beste med norsk håndball?

– Frivilligheten og dugnadsånden. Det å vite at mange mennesker stiller frivillig opp i sin fritid for at vi skal kunne spille kamper og trene er noe ganske unikt som jeg setter enda større pris på nå, etter flere år i utlandet.

Hva er dårligst med norsk håndball?

– Det administrative rundt om i klubbene. Det er topp at folk stiller opp frivillig, men hvis norsk håndball skal ta noen skritt videre må klubbene bli mer profesjonelle.

Ser vi deg i norsk håndball i igjen?

– Ja, jeg håper det og det blir det nok for en av de to klubbene i mitt hjerte. Enten Sandefjord eller Vestli

Hvordan går det i EM?

– Marginene er små og alt kan skje, men jeg håper vi kommer inn i mellomrunden med poeng, da øker sjansene våre for å komme til semifinale.

Norges første kamp begynner i kveld kl:2010 og sendes på TV2, følg med å kryss fingerene.

To Top
X