Landslag

Begge EM 2020 på norsk jord

Håndballgutta klar for EM

EM 2020 – hva er utsiktene?

I perioden 10.–26. januar 2020 arrangeres håndball-EM for herrer i Norge, Sverige og Østerrike! Det er første gang at tre nasjoner går sammen om å arrangere et mesterskap og det er knyttet stor spenning til dette mesterskapet. Med store avstander å reise kan det by på utfordringer for både utøver, publikum og media.
På slutten av året er det atter en gang mesterskap hvor Danmark og Norge går sammen om å arrangere mesterskap. Dette er gjort med stor suksess tidligere og det forventes igjen å bli en stor suksess. Sist var det danskene som hadde finalene hos seg, mens denne gangen er det duket for førjulsfest i Telenor Arena hvor det rigges til for finalespill med forhåpentligvis håndballjentene på den ene banehalvdelen. Så sett av 3.–20. desember 2020.

Sportsbetting

Sportsbetting er populært og mange tipper gjerne på fotball, håndball eller andre idrettsgrener. Man kan sette penger på resultatet av kampen på forhånd, eller man kan tippe «live», underveis i arrangementet. Det er ikke bare resultatet som er mulig å tippe på, man kan også tippe på hvordan enkelt spillere gjør det og for eksempel tidspunkt for når et mål kommer i kampen. Ut ifra odds i tidligere kamper kan man se hvem som gjør det bra og har best resultat, og tippe ut ifra det. I håndballen er det mulig å få noen virkelig gode kombinasjoner som gir gode penger tilbake.

Herrenes EM i Norge

I Norge spilles håndball-EM i Trondheim, nærmere bestemt Trondheim spektrum, som huser 8500 publikummere.
Håndballgutta spiller i gruppe D og møter i sin første kamp Bosnia-Hercegovina.
Landslagssjef Christian Berge sier dette blir en tøff gruppe med blant annet Frankrike, og han sier man må gå all-in i hver kamp for å holde følge. Skulle håndballgutta gå hele veien til finale, så spilles den i Tele2 Arena i Stockholm.

Sander Sagosen, som spiller sin siste sesong i Paris, har gjort det bra på håndballslandslaget og vært med på flere mesterskap, nå gleder han seg til EM i hjembyen Trondheim. Sagosen har slitt litt med skader og stod over Champions League kampen mot Elverum tidligere i sesongen, men var på banen igjen ikke lenge etter.

Stort med EM på hjemmebane

Håndballjentenes landslagssjef Thorir Hergeirsson sier det er stort å få håndball-EM på hjemmebane og at det gir norsk håndball mer oppmerksomhet. Tidligere håndballspiller Karoline Dyhre Breivang gleder seg også, og mimrer tilbake til EM på hjemmebane i 2010 da Norge vant mesterskapet.
De norske håndballjentene har en god merittliste i EM, og fra 2004–2016 har de tatt hele 6 gullmedaljer i EM! I forrige håndball-EM i Frankrike i 2018, kom det norske laget på en 5. plass etter å ha slått Sverige.

Arrangementet

Noe av det som får kritikk under håndball-EM i 2020, er billettprisene.

– Det er altfor dyre billetter. For de som er blodfan, spiller det ingen rolle om det er dyrt. Men for å skape interesse må det være adskillig billigere, sier leder for Håndballens Venner, Sigvard Magelssen i en kommentar til Aftenposten.

I den laveste prisklassen koster et to-dagers pass 1.080 kr, skal du se alle kampene til Norge koster det 2.920 kr, mens et 6-dagers pass koster 4.560 kr. Kritikere mener arrangørene ikke klarer å få solgt alle billettene med dette prisnivået, men prosjektleder for EURO 2020, Kia Otnes sier dette er i tråd med billettprisene i Sverige og Østerrike, og påpeker at det er mulig å få medlemsrabatter, familiepriser o.l. Ett døgn etter at EHF EURO 2020 startet billettsalget var det allerede solgt 25.000 billetter. Aldri før har tre nasjoner stått sammen om å arrangere EM, og eksperter mener det vil heve kvaliteten på arrangementet. Kritikere mener utfordringen vil være reiseavstanden mellom arenaene i de tre landene.

I Sverige er interessen for håndball-EM stor, og svenskene har allerede vunnet fire gull i mesterskapet. Mesterskapet foregår på seks arenaer, bl.a. Gøteborg og Malmø. Sverige er med i gruppe F og møter bl.a. Slovenia og Polen.

To Top
X