Beachhandball

Beachjentene utklasset EM-mesterne Italia

De norske beachjentene ankom Antalya onsdag kveld til 33 varmegrader og en hete som kommer til å tappe krefter hvis man ikke er veldig påpasselig med hvile, mat og masse drikke.
Med over 40 grader midt på dagen er det ikke nordiske forhold som råder på kysten av Tyrkia om dagen.

Full av energi
Foran VM som spilles i neste uke, 22.-27.juni, har det norske laget valgt å være med i testturneringen som avholdes på samme område som mesterskapet skal spilles.

Og, med siste års EM-mestere. Italia, som motstander i første kamp, midt på dagen – 12.00 lokal tid – var det både sportslige og fysiske krefter som skulle måles.

De norske jentene gjøv på med full energi og utklasset Italia med sifrene 16-12 og 22-13.

Godt fornøyd
Både landslagssjef Eskil Berg Andreassen og jentene selv var godt fornøyd med seieren.

– Kan ikke annet enn å være fornøyd med dette, etter å ha landet sent i går og ikke vært samlet på en stund, sa en fornøyd Ane Brustuen etter kamp.

Landslagssjefen var ikke mindre fornøyd.

– God start og godt å få godfølelsen ved å vinne så klart. Er godt å få satt et nytt lag, var Eskil Berg Andreassens kommentar til Handballmagasinet.no rett etter at laget hans hadde feid Italia av banen.

Selv om både landslagsjentene og landslagssjefen var godt fornøyd er det fremdeles forbedringspotensiale i spillet til de norske jentene.
For Italia de møtte på Lara beach torsdag formiddag var nok ikke det samme som det norske laget møtte i EM-finalen sist år i Larvik.
Så på hvilket nivå kontra de andre lagene de norske jentene er fem dager før mesterskapsstart er vanskelig å si.
Tempo kan økes både fremover og bakover, og skuddene fra to-poengskytter Bettina Riegelhuth må sitte skal Norge ha muligheter til å spille seg helt til topps i mesterskapet.

Det som kom frem som meget positivt i torsdagens kamp var samarbeidet Riegelhuth – Brustuen, hvor Brustuen satte perfekte sperrer og ga meget god plass til Riegelhuth som banket inn godt med poeng på dette.

De norske jentene spiller sin neste kamp fredag formiddag mot Bulgaria A.

To Top
X