Beachhandball

Beachjentene ute av gullkampen

De norske beachjentene hadde en viktig siste kamp i hovedrunden for å nå semifinale i VM torsdag kveld.

Det antatte svakere Uruguay var motstander og de norske jentene leverte som bestilt. To perioder ble vunnet og det var dermed klart for semifinale.

Danmark klarte det Norge ikke klarte i sin siste kamp i hovedrunden, de slo Brasil og ble dermed nummer en i gruppen. Dette betød at Norge igjen skulle møte Brasil i semifinalen, mens Danmark fikk Ungarn som tidligere samme kveld hadde vunnet mot Kroatia.

Først ut var danskene som har overbevist om at de er et topplag gjennom mesterskapet, og står atter en gang i VM-finalen som i Tyrkia.

Med Danmark klare for finale var det duket for en reprise fra VM i Antalya for to år siden hvis Norge kunne klare å slå Brasil i sin semifinale.

Men, igjen viste Brasil seg å være et nummer for stor for de norske beachjentene. Begge perioder ble vunnet av Brasil og Norge skal da ut i en bronsefinale mot Ungarn på fredag.

– Vi møtte et bedre lag og hvis vi tar en bronse imorgen skal vi være veldig fornøyd, sa landslagssjef Eskil Berg Andreassen til Handballmagasinet.no etter kampslutt.

Det er ikke bare medaljene som lokker det norske laget, men å kvalifisere seg til World Beach Games i Colombia neste år.

De to best plasserte europeiske lagene får en plass i World Beach Games neste år og det er derfor viktig å vinne bronsefinalen for de norske jentene.

To Top
X