Beachhandball

Beachgutta utklasset Australia

Beachgutta har tatt turen til Antalya og deltar i testturneringen som går foran VM som avholdes neste uke.
Her var det mange som trodde det norske laget også skulle delta da de stod på første reserveplass etter at de ikke klarte å kvalifisere seg gjennom EM på hjemmebane sist år.

Normalt har Oceania ikke stilt med lag, men for første gang har Australia takket ja til å delta i VM og dermed røk sjansen for de norske beachgutta å delta i årets mesterskap.

– Det viser bare at vi må gjøre det selv, og det var Spaniakampen ifjor som gjorde at vi røk, forteller landslagssjef Kjetil Lundeberg som har stor forståelse for at land som Australia må med i VM om det noen gang skal være mulighet for å få beachhandball inn som OL-gren.

Ga Australie en leksjon i beachhandball
Ironisk nok var det Australia som stod på andre banehalvdel da Kjetil Lundebergs gutter skulle spille sin første kamp torsdag ettermiddag.

Australia var totalt sjanseløse mot det norske laget som viste klart hvor langt unn VM-nivået laget fra landet som er mer kjent for kenguruer og surfing enn håndball.
Og, med sifrene 17-2 og 19-4 i favør de norske kan man vel si at det ble en leksjon i strandhåndball for Australierne.

– Jeg er godt fornøyd med resultatet og at vi ikke slipper inn mer enn seks poeng, forteller Lundeberg til Handballmagasinet.no

Seksnasjoners i Polen

Selv om beachgutta ikke får være med i VM er det ikke helt stille på den siden. For midt i juli reiser laget til Polen for å være med i en seksnasjonersturnering.

– Vi arbeider frem mot EM neste år og skal finne de rette gutta som vil satse og passer inn, forteller landslagssjefen.

To Top
X