Norsk håndball

Bækkelaget på vei mot toppen av norsk håndball igjen

Bækkelagets Ellen Nordal i skuddet.

Den gamle storklubben Bækkelaget SK (BSK) kan se ut til å være på vei tilbake til toppen av norsk håndball. Ikke nødvendigvis denne sesongen, men det er positive takter på gang. Noe søndagens resultat mot Bjørnar viste.

For besøket fra vest fikk en leksjon i effektiv håndball da de ble løpt i senk av et ungt og sultent Bækkelaget. Det er ikke ofte man ser sifre som 42-19 i de to øverste divisjonene på kvinnesiden.

Tøff helg for Bjørnars jenter
Det ble en tøff helg for Bjørnars mannskap som først tapte 38-17 mot Glassverket lørdag før de igjen møtte veggen i Bækkelaget.

– Vi møtte to av de beste lagene denne helga. Å reise med ti utespillere og spille mot de to beste lagene det blir litt mye belastning på seks-syv spillere, forklarte Bjørnars trener Stein Golten som samtidig gjør det klart at det bor et større potensiale i laget enn det de viste mot Bækkelaget.

– Du er ikke fornøyd som trener når du slipper inn 42, og vi har jo bevist sist helg mot Selbu (seier 28-27 til Bjørnar – red.anm.) at vi kan klare bedre. Det skal sies at vi mangler to viktige spillere, Thea Emilie Samuelsen og Catharina Olsen Vold, som vi har tilbake i slutten av måneden.

Det var ikke bare en svart kveld for Bjørnars trener Stein Golten, som tidligere har tråkket mye rundt i hallene på høgda. For selv om det ble to store tap finner han glede i at det er ting på gang i Bækkelaget igjen.

– Synes det gøy at Bækkelaget er tilbake, de har et godt spillermateriell, god bredde og kommer til å være på den øvre halvdelen av tabellen i motsetning til oss. Vi kommer til å slåss for å overleve, men det er ikke sikkert vi kommer til å overleve skal vi se realistisk på det, avslutter Bjørnars trener Stein Golten.

Pågangsmot og treningsmoral

I Bækkelagsleiren er det god stemning om dagen. For etter syv kamper har man kun gitt vekk tre poeng. Det ene gikk i kampen mot topplaget Glassverket tidligere i uken, og i fem måls tapet mot Skrim.

Dette gjør at Bækkelaget i skrivende stund topper tabellen i første divisjon. Nå har imidlertid lagene litt forskjell i antall spilte kamper, men det vil kun være de antatt beste lagene som Oppsal, Glassverket og Skrim som kan ta seg ett poeng foran ved full pott og likt antall spilte kamper som Bækkelaget. Så summa summarum ser det veldig lyst ut på Bækkelaget om dagen.

Bækkelagets trener, Henrik Wilhelmsen, smiler også fra øre til øre om dagen. Og, han forklarer hvorfor.

– På papiret har vi et ungt spennende lag uten mye erfaring. Vi har en spiller, Marte Johansen, som har erfaring fra eliteserien. Vi har Kristine Breistøl og Marte Røe, to spillere som har erfaring fra yngre landslag. Resten er unge spillere som ikke har erfaring fra eliteserien eller toppkamper første divisjon, men som har pågangsmot, treningsmoral og vil noe med håndballen.
Det er klart det er et godt utgangspunkt. Men, i kamp med med de andre lagene i første divisjon er vi klart det laget med minst styrke og erfaring på papiret – det er det ikke noe tvil om.

Spiller uten press på seg

Selv om ting går godt om dagen i Bækkelaget føler ikke verken Henrik Wilhelmsen eller spillerne noe press på seg om at man må rykke opp.

– Vi har ikke noe press på oss om at vi skal opp. Det har mer lag som Glassverket, Oppsal og Nordstrand som både har sagt de vil opp og som har lag til det.

Wilhelmsen avskriver ikke at Bækkelaget skal overraske også mot de antatte favorittene, noe man forøvrig allerede viste mot Glassverket.

– Vi kommer sikkert til å overraske i enkelte kamper. Vi spilte uavgjort mot Glassverket tidligere i uken, noe sikkert mange synes var overraskende, sier Henrik Wilhelmsen synes det er spennende ting på gang i Bækkelagets rekker.

– Vi står på og utvikler oss og har en veldig spennende gjeng. Vi har en bred stall på 23 spillere. Av de så har vi fortsatt 16 som holder junioralder. Vi er i kvartfinale i junior-NM hvor vi møter Hønefoss på hjemmebane. Vi håper å unngå Stabæk i en eventuell semifinale, så har vi mulighet til å gå til hele veien til Oslo Spektrum, avslutter Bækkelagstreneren som legger til at også rekruttlaget i tredje divisjon leder sin serie.

KAMPFAKTA
Bækkelaget SK – Bjørnar
, Bækkelagshallen
Resultat: 42-19 (20-8)
Utvisninger: BSK 1 x 2 min, Bjørnar 2 x 2 min
Dommere: Eskil Braseth og Leif Andre Sundet
Tilskuere: 152

Bækkelaget
Agnes Meyer, Marit Røe, Heidi Eieland (5), Kristine Breistøl (3), Rikke Alræk (10), Mia Sjøthun (1), Marthe S Johansen (4), Carina H Skjæret (4), Maria Kongsli (4), Tonje Davidsen (1), Katarina Young (2), Marianne Nilsen (5), Ellen Nordal (5), Rikke Sæther

Bjørnar
Hanne Gunnarskog, Helene Tøsdal, Phoung Dai Tran Le (4), Hanne Birthe Korsmo (6), June Tvedt (2), Julie Sønnervik, Malin Nygård (3), Merethe Bjørsvik (1), Tina Rosenvinge (1), Pia Tviberg (1), Julie Sivertsen

To Top
X