Norsk håndball

Både Byåsen og Levanger videre i cupen

De trønderske eliteserie-lagene har vært i aksjon de siste dagene for å sikre seg avansement til 3. runde i  cupen. Både Levanger og Byåsen er videre etter brak-seiere.

Det var duket for folkefest i Åsheimhallen da Byåsen gjestet Heimdal i 2. runde i cupen. Med fullstappet tribuner var alt lagt til rette for en flott handballkveld. Byåsen stilte med toppet lag mot et langt yngre og mindre rutinert Heimdal som til daglig spiller i 2. divisjon. Nivåforskjellene viste seg raskt og allerede etter 11 minutter tok Heimdal time-out på stillingen 4-10. Etter time-outen begynte Byåsen-spillerne å slurve med både pasningsfeil og dårlige avslutninger, og Byåsens trener, Valery Putans, så seg nødt til å ta time-out på stillingen 6-12. Byåsen-jentene tok seg sammen og til pause sto det 8-23 på resultattavlen.

Ida Alstad var Byåsen store spiller og satte inn kampens tre første mål mot Heimdal. Foto: Håvard Loeng

Rundbråten storspilte

Etter hvilen byttet Byåsen keeper og Guri Rundbråten kom inn for Therese Pedersen. Byttet resulterte i at Heimdal sine spillere møtte en mur der bak. Allerede 10 minutter ut i andre omgang sto det 9-28. Byåsen valgte da å la sine yngre krefter få prøve seg på banen med bl.a. Silje Waade og Jenny Grøtan som akkurat hadde kommet hjem fra U-VM med bronse i baggasjen. Byåsen fortsatte sitt gode offensive spill utover i omgangen og til slutt sto det 11-43 og Byåsen var sikret avansement i cupen.

Levanger kjørte over Leksvik

Det andre trønderske laget i postenligaen, Levanger, tok turen til Leksvik for å spille sin 2. runde kamp. Også denne kampen skulle det vise seg at de rutinerte var best. Etter halvspilt kamp sto det 23 – 2 til Levanger. Levanger forsatte sitt gode spill og til slutt viste resultattavlen hele 45-7 til gjestene. Før kampen hadde Leksvik en målsetting om å slippe inn under 50 og score over 12. Kun det første gikk i boks.

3. runde med lokal motstand.

For begge klubbene sin del venter det nok en gang lokal motstand i 3. runde. Levanger tar turen til Meldalshallen for å møte Meldal sine damer allerede onsdag 12. september. For Byåsen sin del venter det nok et by-derby når de møter Sverresborg sitt 1. divisjonslag. Dato for denne kampen er foreløpig ikke satt.

To Top
X