Internasjonal håndball

Børge Lund og THW Kiel til Final4 finalen

I lørdagens semifinale mellom regjerende Champions Leaguemester Ciudad Real og THW Kiel, var det til slutt tyskerne som dro det lengste strået og en plass i finalen.

Arenaen kokte
I Lanxess Arena i Køln løftet de 18679 tilskuerne det tyske laget frem til en finaleplass med ubetinget støtte. For selv om det også er respektabler delegasjoner med spanske supportere kunne ikke det overgå det tyske publikummet.

Taket løftet seg da Kiels nummer 20 Zeitz ti minutter før slutt førte laget sitt i ledelsen for første gang i kampen med 24-23, og jubelen var ikke mindre på 25-24. Kiel hadde fått ferten på finale.

Krampene kom

Flere av de tyske spillerne endte på gulvet med kramper i bena. Adrenalinet kokte og det var tydelig at spillerne på det tyske laget tok ut det siste lille for å sikre en finale til laget som hittil i år har til gode å vinne noe.

– Vi tok ut det siste lille i en tøff kamp, så nå gjelder det å restituere før nok en tøff kamp i morgen, kunne Børge Lund fortelle Handballmagasinet.no rett etter kamp.

Møter Barcelona
Det var mange som hadde spådd en helspansk finale, og i den første semifinalen innfridde FC Barcelon med en klar seier over russiske Chekovski Medvedi.
Allerede til pause hadde spanjolene god kontroll på kampen og ledet med 17-11. FC Barcelona sikret seg til slutt finalebillett med sluttresultatet 34-27, og møter altså THW Kiel søndag ettermiddag.

BM Ciudad Real – THW Kiel
Resultat: 27-29 (15-12)

To Top
X