Hovedsak

Børge Lund – Norges kloke hode

De norske håndballgutta har kanskje sin største sjanse noensinne til å ense et medaljehåp og mye av grunnen til dette er at man i dette mesterskapet har med seg Børge Lund.

Den sindige nordlendingen som forlot norsk håndball og Bodø som 21-åring har etablert seg i Tyskland hvor han de siste tre sesongene har spilt for Kiel. Som han forteller til Handballmagasinet.no har han i løpet av de første to årene i Kiel blitt en mye klokere spiller og  mer bevisst på hva både han selv og laget gjør i angrepsspillet.

– Det er vanskelig å spille håndball uten hode, fastslår Børge Lund som har tilført det norske laget flere strenger å spille på.

Børge Lund har tatt med seg noe av sin erfaring fra Kiel og vært en god støtte for Robert Hedin under oppkjøringen. Denne måten å arbeide i team på kan være nøkkelen til suksess for Norges håndballgutter under årets EM i Østerrike.

Forlater Kiel
Børge Lund har blitt en bedre spiller, men ikke fått full tillit av Kiels trener, Alfred Gislason, i angrep og det er derfor ikke sikkert han fortsetter når kontrakten løper ut etter sesongslutt.

– Hvis de signalene jeg har fått fra treneren holder stikk er jeg innstilt på å finne noe nytt, kan Børge Lund fortelle.

Hvor han går er det vanskelig å si, men foreløpig står ikke Norge og norsk håndball øverst på ønskelisten.

– Jeg ønsker primært å fortsette i Tyskland, først og fremst for å fortsette på det høye nivået. Og, så har familien har etablert seg her.

Familien er kone og en 3-årig sønn som trives og har etablert seg så godt at Børge Lund ikke føler noen hast med å flytte hjem selv om det går mot skolealder for den lille arvingen.

– Jeg kjenner mange som har barn som har startet i skole her og har ingen hast med å flytte hjem til Norge. Så lenge familien trives så blir vi.

Skaden
Børge Lund har slitt litt med skader og måtte stå over sist års VM i Kroatia. Selv om han er nærmest skadefri nå så sliter han fremdeles med noen småting.

Under oppkjøringen har det blitt mye alternativ trening og lite spilletid, men mot Slovenia fikk han kommet på banen og vist frem at skulderen ikke skal hindre han i å bidra stort på banen under EM i Østerrike.

– Sammenlignet med Sverige er skulderen mye bedre. Merker den, men det er mer muskulært nå og det er enklere å behandle. Ingen fare under mesterskapet, er Børge Lunds tilbakemelding da vi spør han om skulderen.

Og, med Børge Lund klar for å kjempe om viktige seire kommer vi ikke unna spørsmålet om hvor vi ender i EM.

– Det vanskeligste er å gå videre fra gruppa, skal vi være realistiske for å gå til en semi må vi ha med to poeng fra gruppa, er det vi kan få ut av Norges «kloke hode» – Børge Lund.

To Top
X