Norsk håndball

Årets sesong nærmer seg med stormskritt – får vi et norsk mirakel i mesterligaen?

Etter den flotte innsatsen til begge de norske landslagene i sommer kan vi så smått begynne å se fram til en ny sesong i den hjemlige serien. Begge de norske toppligaene holder et brukbart europeisk nivå, og forhåpentligvis kommer det enda flere tilskuere på kampene denne sesongen.

I tidligere artikler har vi vært inne på at en del av de norske klubbene har slitt økonomisk, og forhåpentligvis slipper vi denne gangen en situasjon hvor et lag blir trukket midt i sesongen. Forhåpentligvis tjener HK Haldens eksempel til etterfølgelse, sånn at vi unngår at lag forsvinner grunnet dårlig økonomistyring og andre utenomsportslige ting. 

Elverum og Larvik gjør seg klare for Champions League

Det vil være en overdrivelse å si at Elverum og Larvik stiller med et stort forventningspress foran årets mesterligaturnering, og oddsen er høy på at begge lagene greier å gå helt til topps. Larvik har ikke sin beste årgang, og du får 101 ganger pengene på å tippe at Norges beste håndballag stikker av med det gjeveste trofeet foran storfavoritter som Gyori, Bucuresti og Rostov. Elverum gir på sin side 4001 ganger pengene, og laget fra grensetraktene ser sikkert godt fornøyde med å forsvare fjorårets dobbelttriunf framfor å ta opp kampen mot storklubber som Barcelona. 

Tar Elverum en Larvik?

Elverum var suverene i fjor, og vant serien hele ni poeng foran Bækkelaget og Haslum. I tillegg vant hedmarkingene sluttspillet for sjette gang på rad, noe som har ført til at mange frykter Larvik-tilstander også på herresiden. Den nærmeste utfordreren i år ligger an til å bli Arendal. Agder-laget ga Elverum kamp til døra i vårens sluttspill og forhåpentligvis kan de kutte ned noe på forspranget i serien. i tillegg er det gamle håndballfylket Rogaland endelig tilbake i toppserien etter det overraskende opprykket til Sandnes. Det kommer allikevel til å være en gedigen overraskelse hvis rogalendingene unngår nedrykk i debutsesongen i Grundig-ligaen.

Larvik marsjerer videre

På kvinnesiden er det bare Våg som kan tukte et svekket Larvik-lag denne sesongen, Kristiansand-laget klarte faktisk å beseire Larvik i serien forrige sesong, men det blir en gedigen overraskelse hvis Vipers går helt til topps. Vi kan allikevel få en situasjon hvor de innbyrdes oppgjørene teller, og hvor Larvik og Vipers feier til side de andre lagene i serien. Se allikevel opp for Glassverket som tok 30 poeng forrige sesong og som definitivt har kapasitet til å tukte de to store i enkeltkamper. Larviks økonomiske problemer de siste årene har ført til at laget er svekket, men vestfoldingene bør fortsatt ha nok kvalitet til å vinne nok et seriemesterskap.

Går det i samme spor?

Slik situasjonen er nå virker det derfor som både Elverum og Larvik får en enkel jobb med å forsvare fjorårets mesterskap. Mye rart kan allikevel skje i håndball, og det hadde vært sunt med et skifte i toppen. Dette gjelder særlig på kvinnesiden, hvor Larviks enorme dominans har vært skadelig for interessen i de andre byene. Kanskje detoneres en oddsbombe, sånn at det blir en endring på kvinnesiden allerede denne sesongen? Dette hadde vært gledelig for serien, og kanskje også ført til at Larvik tar seg i nakken og utvikler et lag som kan hevde seg i mesterligaen igjen.

To Top
X