Hovedsak

Årets beste forsvarsspill sikret DHK to poeng

I toppkampen mellom Haslum og Drammen HK onsdag kveld var det til slutt serieleder Drammen som tok de to viktige poengene.

Kampbildet var preget av to lag som liker å spille i høyt tempo. Dette resulterte i et høyt antall tekniske feil og kampen bølget derfor frem og tilbake, noe som ga god underholdning for de 701 fremmøtte på tribunene i Nadderudhallen.

Haslum kom best ut fra start og fikk et par mål ledelse på serielederen. Drammen lot seg imidlertid ikke pille på nesen og svarte hurtig og kontant.

DHK lå foran store deler av første omgang med Haslum jagende bak. Med DHKs knallharde forsvarsspill slet Haslum med å få hull og komme til gode sjanser.

– Vi gjør et fantastisk forsvarsspill i første omgang. En av de beste denne sesongen, sier DHK-trener Marinko Kurtovic til handballmagasinet.no etter kamp.

Det gode forsvarsspillet ga mange kontrasjanser til serielederne fra Drammen. Men, Haslum hadde gjort hjemmeleksen og var godt med i returløpene samt at de i dag hadde en sisteskanse i målvakt Trond Tjemsland.

– Litt misfornøyd med kontraspillet vårt i dag. Vi bør sette flere baller i mål når vi først spiller så godt forsvar, fortsetter Marinko Kurtovic.

Selv om DHK tok føringen i kampen hang Haslum godt med i kampen og kunne gå til pause med kun fire mål bak.

Om det var DHK som slapp skuldrene litt ned og trodde de hadde en god nok luke, eller om det var Haslum som hevet seg litt i andre omgang skal stå usagt. Men, Haslum tok i alle fall godt var på initativet og det rådet til tider litt frustrasjon i Drammenslaget.

Halvveis ut i andre omgang på 20-20 tar DHKs trener Marinko Kurtovic en time-out og får samlet troppene igjen.

– Vi får litt panikk der en liten periode og hadde behov for å få samlet oss og komme inn i det gode sporet igjen. Det klarte vi og tar to poeng i Nadderudhallen, noe som ikke er enkelt. Det er en kjempeprestasjon og jeg er stolt av guttene avslutter drammenstreneren.

Haslum henger godt med helt ut til sluttsignalet går, men taper allikevel kampen med ett mål, 27-26.

– Vi varierer veldig mye. Vi gjør en god forsvarsmatch, men glipper i angrep. For mange tekniske feil og bomskudd, det er det vi taper på i dag, oppsummerer Haslums trener Tom-Eirik Skarpsno.

Haslum falt etter denne runden fra tredje til sjette plass på tabellen, mens Drammen ligger a poeng med Elverum som tok serieledelsen på bedre målforskjell.

KAMPFAKTA:
Haslum – Drammen HK, Nadderudhallen
Resultat: 26-27 (12 – 16 )
Utvisninger: Haslum 2 x 2 min

Dommere: Kim Andersen og Per Morten Sødal
Tilskuere: 701

Haslum
Henrik Ruud Tovås, Thomas Kristensen, Bård Egil Tobiassen (1), Anders Røe (1), Marius Braskerud (3), Henrik Grøneng Nilsen (3), Alen Mistric, Besard Hakaj (2), Kent Robin Tønnesen (7), Trond Tjemsland, Anders Braskerud, Dennis Hermansen (2), Magnus Nørstebø (2), Trym Gunther Merg (5)

Drammen HK
Mathias Kolstad Holm, Jonas Degnbol, Simen Holm, Christian Spanne (7), Jan Richard Lislerud Hansen (1), Marcus Litborn, Bård Kinn Nordhagen (2), Espen Lie Hansen (11), Steffen Skancke, Joakim Andre Hykkerud (4), Erik Rolid, Gøran Sørheim (2), Lars Henrik Eriksen, Jan Andre Modilen

To Top
X