Landslag

Anders Holand Pettersen overtar beachgutta

Kjetil Lundeberg har i flere år ledet de norske beachgutta rundt i sanden verden over. Nå overtar Sandefjordingen Anders Holand Pettersen.
Som Sandefjording er 31 år gamle Anders Holand Pettersen godt bevandret i beachhåndballen.

– Jeg har spilt beachhåndball selv i mange år og tok med meg kunnskapen og gleden med beachhåndball da jeg flyttet til Oslo. Det har blant annet ført til at vi har fått bygget to baner på Kjelsås hvor jeg jobber som sportslig leder. Så har jeg i mange år tatt med meg lag jeg har trent til beach-NM i Sandefjord. De siste årene har jeg også spilt selv sammen med OSI, forteller Anders Holand Pettersen til handball.no.

Selv er den nyansatte treneren Norgesmester og to ganger seriemester Sandefjord TIF. Han har også fått med seg både gull og sølv i Beach-NM.

Trenerkarrieren startet da han flyttet til Oslo i 2006, og treneroppdragene har vært varierte – helt fra J12 i Kjelsås til assistent på Stabæks elitelag for kvinner denne sesongen. For tiden er han engasjert som trener for regionalt landslagsmiljø J00/01 i Øst, samt trener på Wang toppidrett Oslo. Studiene har resultert i at han er økonom fra BI og pedagog fra Norges Idrettshøyskole. Av håndballutdanning skal han i løpet av våren avlegge praktisk eksamen på trener 2, og han tar sikte på å starte på trener 3-utdanningen høsten 2018.

Mesterskapsmedaljene har uteblitt for beachgutta

De norske beachgutta har aldri nådd helt opp blant de beste i beachhåndballen. Så det er ingen liten oppgave den nye treneren nå har tatt på seg hvor det skal jaktes edelt metall ute i Europa og verden.

Foreløpig er det ikke lagt planer for så mange aktiviteter, men regner med at det vil være flere store utfordringer på veien.

To Top
X