Norsk håndball

Anders Fältnäs: Vålerenga er ikke et eliteserielag

Anders Fältnäs

Lørdag ettermiddag møttes nyopprykkede Vålerenga håndball Fyllingen fra Bergen. Et lite vorspiel til søndagens øst-vestderby mellom VIF Fotball og Brann.

Før lørdagens kamp stod Fyllingen med ett tap og en seier, mens Vålerenga sikret seg uavgjort i serieåpningen og ble kjørt over av Elverum i andre serierunde. Så begge lag var ekstremt sugne på to poeng før kampstart i Oppsal Arena lørdag kveld.

Lavt tempo
I en kamp som ikke bestod av det store tempoet var det Fyllingen som inntok førersetet fra start. Vålerenga Håndball hang seg så godt på som de kunne og lagene fulgte hverandre tett frem til pause med unntak en liten periode midt i første omgang hvor Fyllingen fikk en luke.
I denne perioden var det upresist spill og personlige feil fra Vålerengas mannskap som gjorde at Fyllingen kunne løpe inn noen enkle mål.

I andre omgang seg Fyllingen sakte og sikkert fra Vålerenga håndball. Forskjellen på et eliteserielag som forventes å være i toppen og et nyopprykket lag kom klarere og klarere frem.
Flere feil, lavere tempo og avslutninger på halvsjanser gjorde at gjestene fra Bergen kunne sikre seg to poeng og en syv måls seier.

Skuffet
Vålerengatrener Morten Østreng var skuffet etter kampslutt lørdag kveld.

– Dette er skuffende. Vi gjør ikke det vi har avtalt før kamp. Vi stpr og stusser ball og får ikke flyt i spillet, sier treneren som ikke har mistet motet av den grunn.

For nå skal det trenes og jobbes videre for å sikre muligheten til å overleve i den øverste divisjonen, forteller Morten Østreng videre.

Vålerenga er ikke et eliteserielag

I den vestlandske garderoben var det litt høyere stemning enn det var i hjemmelagets. Fyllingentrener Anders Fältnäs understreker at det var to viktige poeng som ble tatt fra Vålerenga.

– Det var to viktige poeng. Vålerenga trekker ned tempoet og gjør det vanskelig for oss å spille vårt spill. Og, når vi får noen utvisninger på Andreas (Gjeitrem) så blir vi litt usikre en periode.

Fyllingentreneren var tydelig ikke imponert over det nyopprykkede laget og understreker at dette var et lag de skal ta poeng fra.

– Vålerenga Håndball er ikke et eliteserielag når de spiller med det tempoet her, avslutter Anders Fältnes før han haster videre for å nå flyet tilbake til Bergen


KAMPFAKTA:
Vålerenga Håndball – Fyllingen Elitehåndball
, Oppsal Arena
Tilskuere:325
Dommere: Kenneth Abrahamsen og Arne Mikael Kristiansen, begge Gimletroll IK
Resultat: 24 – 31 (16-17
Utvisninger: VIF 3 x 2 min – FE 3 x 2 min

Vålerenga Håndball

Andreas Skalin, Anders Gåsemyr, Simen Lereim (3), Tom Chr. Helland Olsen (2), Trond Rønning (4), Kjetil Storemyr, Preben Evensen (1), Morten A Hansen (2), Thomas Thomsen (4), Erlend Uldal (1), Harald Wigestrand, Espen Hanssen (4), Kristian Surén, Damir Pastuhovic (3)

Fyllingen Elitehåndball
Morten Skarstein Hatlen, Preben Rasmussen (4), Iben Hvidsten , Andreas Gjeitrem (6), Espen Holand (4), Kristian Bjørnsen (9), Alexander Benevoli, Eivind Tangen (2), Lean Bach Nielsen (2), Oddmund Berg, Tommy Pettersen (4), Erlend Rødland Storgjerde, Jan Stankiewicz

To Top
X