Landslag

Amanda Kurtovic ute i mange måneder

Amanda Kurtovic i kampen mot Danmark under Møbelringen Cup 2018. | Foto: Bjørn kenneth Muggerud
Amanda Kurtovic i kampen mot Danmark under Møbelringen Cup 2018. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Amanda Kurtovic som skadet seg i søndagens kamp mot Frankrike under Møbelringen Cup gjennomgikk mandag MR-undersøkelse og fikk konstatert at det fremre korsbåndet i venstre kne var røket. Kurtovic er dermed satt ut av spill i flere måneder fremover.

– Dette er en alvorlig kneskade, som vil sette Amanda ut av håndballspill i flere måneder fremover. En slik skade i fremre korsbånd blir normalt operert hos unge mennesker og idrettsutøvere, sier landslagets lege Anne Froholdt.

Silje Waade erstatter Amanda Kurtovic

Silje Waade var allerede tiltenkt en rolle i 18-mannstroppen som skulle reise ned til Frankrike. Men, etter Amanda Kurtovic sin skade blir det Waade som erstatter Kurtovic blant de 16 som skal spille EM i Frankrike.
Ingvild Bakkerud får selskap av Moa Högdahl, som forøvrig er datter av Mia Högdahl som danner team med Thorir Hergeirsson på Norges benk.

– Det var trist å høre om alvoret i Amandas skade. Hun er i hvert fall i gode hender, og vi i trenerteamet ønsker henne det beste i tiden fremover. Når vi nå henter inn Silje Waade blant de 16, og Moa Högdahl blant de 18, så bringer de inn det de har av kvaliteter, og blir gode ressurser for laget, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

To Top
X