Norsk håndball

Alle EM-deltakerne er klare

De siste kvalifiseringskampene til neste års EM ble unnagjort i sommer, noe som betyr at vi endelig har 16 deltakere klar til neste års mesterskap i Kroatia som arrangeres fra 12. til 28. januar 2018.

Norge kom litt skjevt ut i kvalifiseringen, men våre beste menn hentet seg godt inn igjen og kvalifiserte seg for sitt syvende strake EM. Håndballgutta gjennomførte de siste kampene på en så solid måte at vi er ganske så optimistiske med tanke på lagets muligheter i sluttspillet.

Frankrike ble for sterke

Det unødvendige tapet for Litauen gjorde allikevel at Norge nok en gang måtte se seg slått av Frankrike, og vi endte til og med opp i samme gruppe som franskmennene i vinterens EM. Dette gjør at de norske gutta må finne seg i et outsider-stempel i neste års turnering, og oddsen på håndball-EM på at de skal gå helt til topps er derfor veldig god i øyeblikket. De fleste bookmakerne har nemlig mest tro på vertsnasjonen Kroatia og årets VM-vinner Frankrike. Se også opp for tittelforsvarer Tyskland, som nå står med 13 strake seire og virker å ha et solid lag på gang igjen. Kan turneringssterke tyskere detonere nok en oddsbombe?

VM i Frankrike

Tyskerne imponerte i kvaliken

Det var nemlig en gigantisk overraskelse når Tyskland vant EM for to år siden, og det er ikke mange som har tro på at tyskerne greier å forsvare tittelen i Kroatia. Tyskland imponerte allikevel voldsomt i kvalifiseringsgruppe 5, som de vant uten å avgi et eneste poeng. Se spesielt opp for Uwe Gensheimer som har notert seg for 623 landslagsmål, og vi er ganske sikre på at han er en god kandidat til å bli toppscorer i Kroatia. Giganten Julius Kühn er nesten to meter høy, og man skal ikke se bort fra at det kommer flere mål på langskudd fra den kanten. Tyskernes lag er såpass godt sammensatt at de er en interessant outsider til å nå langt i turneringen, men det er selvsagt mange om beinet. Tyskerne bør allikevel ha få problemer med å gå videre fra en gruppe bestående av Makedonia, Montenegro og Slovenia.

Spania tok også full pott

Spania tapte finalen mot Tyskland i forrige EM, men resultatene i kvalifiseringen viser at spanjolene er seriøse utfordrere til nok en tittel. Østerrike, Bosnia og Finland ble alle feid av banen, men det venter selvsagt langt tøffere motstand i mesterskapet. Spanjolene er i gruppe med Danmark, Tsjekkia og Ungarn, og blir store favoritter til videre avansement sammen med naboene våre i sør. Spillere å se opp for er venstrevingen Valero Rivera Folch og russiskættede Alexis Dujshebaev.

Danskene kan bli skumle

Danmark kommer garantert til å gi Spania hard kamp om gruppeseieren, og danskene viste også i kvalifiseringen at de ikke er lette å hanskes med. 11 poeng av 12 mulige er absolutt godkjent, og danskene vant gruppen relativt lett foran Nederland. Veteranen Lasse Svan Hansen gjør seg klar for et av sine siste mesterskap, mens det forventes at Mikkel Hansen smeller inn målene fra venstrevingen. Det blir allikevel en stor overraskelse hvis danskene ender opp blant de fire beste i januar.
 

To Top
X