Landslag

ADVARSEL Frankrike! Norge er på gang


Det er klart for kanskje den største dagen under VM i Frankrike for de norske håndballgutta. Frankrike står på den andre banehalvdelen og en fullsatt arena vil løfte franskemennene frem. Men, Norge og deres supportere skal nok gi dem kamp.

De norske håndballgutta slo Frankrike i EM i Polen sist år, og det er ikke umulig å gjøre det igjen. Spiller Norge som de gjorde i første omgang mot Russland skal det holde mot Frankrike.

«Norge er vår tøffeste motstander»

Ordene kommer fra franske Kentin Mahe som ser på Norge som Frankrikes tøffeste motstander. Og, med Luka Karabatic ute med skade må Frankrike endre litt på både strategier og spillerposisjoner, noe som kan gi Norge noen fordeler om det skulle stramme seg til.
På den annen side er Frankrike en klar favoritt, og Håndballgutta kan egentlig spille med lave skuldre da det ikke er forventet at de skal vinne mot vertsnasjonen.

– Inngangen til kampen er at dette blir en fantastisk morsom arbeidsoppgave hvor vi skal spille i en fullsatt hall mot verdens antatt beste lag. Kan ikke bli noe bedre enn det, forteller landslagstrener Christian Berge til handballmagasinet.no

At Frankrike har fått en hviledag før kampen mot Norge som møter til søndagens kamp med Russlandkampen i bena bekymrer ikke Christian Berge nevneverdig.

– Vi er godt trent! Vi må stå med det vi har. Mange unggutter som hvilte i dag og kan spille imorgen, forteller Christian Berge.

To Top
X