Landslag

Håndballjentene vant testkamp mot Danmark

Etter at det ikke ble noe av landslagsspill på norsk jord, så ble det i hui og hast arrangert treningskamper mot Danmark i forkant av det kommende EM.

Håndballjentene møter danskene i to kamper, onsdag og torsdag, hvor det skal legges grunnlaget for det kommende EM i Danmark.

Danskene best i første omgang

Håndballjentene leverte en første omgang med varierende kvalitet hvor vi både fikk se noen av de norske jentenes styrker og noen feil som ikke kan gjenta seg om man ønsker å reise hjem med edelt metall til jul.

Kombinasjonen Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Emilie Hegh Arntzen så ut til å ha funnet oppskriften ved flere anledninger. Med et fornuftig krysspill hvor Arntzen fikk gå opp på et flatt forsvar var god medisin og resulterte i flere scoringer.

Camilla Herrem viste ved flere anledninger at hun fremdeles er en av de fremste til å lese spillet og løpe kontringer. Dette er godt for det norske laget som gjerne ønsker å kjøre sitt hurtige kontraspill etter å ha vunnet ball.

Tross en god start var det Danmark som kunne gå til pause med en to måls ledelse, 16-14.

Tolvte strake mot Danmark

Andre omgang skulle vise seg å bli en litt bedre seanse for de norske håndballjentene. Henny Reistad fant veien til nettmaskene, danskene så ut til å være litt mer slitne og gjorde flere feil.
Dermed var det atter en gang Norge som var best til slutt.

Thorir Hergeirsson var som vanlig godt fornøyd med å vinne, men hadde flere ting på blokka som skulle jobbes med inn mot EM-starten.

– Viktig å øve på vinne. Vi er gode bakover i 2.omgang. Vi har masse å gå på i kontringspillet, sier Thorir Hergeirsson som var fornøyd med at Norge hentet seg inn i andre omgang og vant 27-25 mot Danmark, og dermed kunne notere seg for sin 12.strake seier mot danskene.

Tross sjefens kritikk av kontraspillet kunne superkontrer Camilla Herrem notere seg for 7 mål.

– Liker godt å løpe og fikk mange gode kontrapasninger,

Danmark – Norge, Spektrum Vejle, Danmark
Resultat: 25-27 (16-14)

To Top
X