Landslag

13.strake seier mot Danmark

Torsdag kveld var det klart for enda en oppkjøringskamp for de norske håndballjentene. Og, atter en gang var det Danmark som stod på motsatt banehalvdel. Og, atter en gang ble danskene et nummer for lite.

Bedre fra start

I motsetning til onsdagens kamp, var det de norske jentene som kunne gå til pause med en ledelse. 17-14, torsdag kveld. Kanskje ikke så overraskende da Norge er stor favoritt i disse kampene mot danskene.

Det var endog store diskusjoner både i Danmark og Norge hvorvidt disse kampene var verdt noe, slik som det hadde utartet seg sist lagene møttes. Da ledet Norge 10-1 etter et kvarter spill, og de var ikke i samme liga. Det har de imidlertid vært denne gangen. Danskene har vist seg fra en mye bedre side, med mere fart og mer aggressivitet i forsvar.

Etter pause var det om å gjøre at danskene ikke brøt den gode rekken med seire Norge har hatt. Med den 13.strake seieren i sikte var det Danmark presset lå på i utgangspunktet.

Thorir Hergeirsson måtte ty til en oppstramming av de norske jentene i en av andre omgangs timeout. Med en litt høyere og mer bestemt stemme enn vi er vant til å høre landslagssjefen fikk han gitt noen klare meldinger til sine spillere som i et kritisk punkt i kampen rett og slett kastet ballen rett i hånden på danskene. Det ville ikke landslagssjefen ha noe av.

Irettesettelsen så ut til å hjelpe og de norske håndballjentene kunne atter en gang notere seg for en seier mot Danmark.

Danmark – Norge, Spektrum Vejle, Danmark
Resultat: 26-29 (14-17)

To Top
X