Andre nyheter

10 spillere å se opp for i Håndball EM

Håndball EM for kvinner er godt i gang og flere lag har allerede spilt sine tre første kamper. Selv om EM handler om lagspill er jeg nok ikke alene om å sette pris på individuelle prestasjoner. Hvem blir mesterskapets store spiller denne gang?

Håndball EM så langt

Vi kan allerede konstatere nå at enkelte spillere ikke får være med å prege turneringen ytterligere. Rett og slett fordi nasjonen de spiller for allerede har røket ut. Dette gjelder spillere fra Kroatia, Tsjekkia, Polen og Slovenia. At Ana Gros fra Slovenia har gjort det frem til nå er det derimot ingen tvil om. Hun står med smått imponerende 25 mål på de 3 første kampene. På den annen side har du sikkert fått med deg at Norge gikk på en skikkelig oddsbombe mot Tyskland med et knepent tap. Håndballodds får du forøvrig hos NordicBet – men la oss gå videre og ta en nærmere titt på spillerne som mest sannsynlig vil utmerke seg i turneringen.

Cristina Neagu – Romania

Kometen fra Romania er den eneste som har blitt kåret til verdens beste spiller hele tre ganger. Hun har i tillegg vært på årets lag i Champions League de fire siste årene, toppscorer i Champions League 2017/18 og er tidenes toppscorer i EM. Det finnes ikke tvil om at Neagu er en spiller å se opp for i mesterskapet. Norge møter Neagu og Romania allerede i gruppespillet. Hvordan det ender gjenstår å se.

Darja Dmitrijeva – Russland

23-åringen har et fantastisk skudd og har allerede ved ung alder rukket å bli en lederskikkelse i det russiske laget. Er nå kaptein for Russland og er en spiller vi kommer til å se mye av i årene fremover.
Heidi Løke og Katrine Lunde

Heidi Løke – Norge

En av de aller beste linjespillerne i verden i en årrekke, om ikke den aller beste. Fantastisk til å ta imot det av baller som blir kastet inn til henne, og er en av bærebjelkene i det norske laget. Skal Norge nå langt er Heidi Løke nødt til å holde seg på toppnivå gjennom mesterskapet.

Katarina Krpez Slezak – Serbia

Høyrevingen Katarina Krpez Slezak har allerede dunket inn 26 mål på tre kamper i mesterskapet. Det har hun klart på 37 skudd til nå. 30-åringen er som en god vin og blir bedre og bedre med årene. Har scoret hele 78 mål på ni kamper for Erd i ligaen. Mindre imponerende blir det ikke når vi vet at Serbia allerede har møtt gode lag i både Sverige og Danmark.

Eliza Buceschi – Romania

Ble toppscorer i den rumenske ligaen allerede som 19-åring. Har siden vært i utlandet, for så å returnere til Dunarea Braila. Har startet EM fantastisk med 20 scoringer på 2 kamper. Mindre imponerende blir det ikke av at hun har gjort det på 23 skudd.

Silje Solberg – Norge

Silje Solberg har startet EM forrykende. Selv om det ble tap i den første kampen mot Tyskland har Silje Solberg reddet 45% av skuddene hun har fått på seg over de to første kampene. Norge har vært bortskjemte når det kommer til målvakter, og det ser ikke ut som det kommer til å ta slutt.

Nycke Groot – Nederland

En av verdens mest komplette håndballspillere. Kan gjøre det meste både i forsvar og angrep. Ble kåret til beste spiller i Final4 i Champions League og EM. Nederlands absolutt viktigste spiller. Har vunnet det som er å vinnes med klubblag, og er sulten på et mesterskapsgull med landslaget.

Isabelle Guldén – Sverige

Ble kåret til verdens beste håndballspiller for to år siden. Vant Champions League og ble toppscorer i samme turnering det året. Jevnt over god med en ekstrem viljestyrke.

Veronica Kristiansen – Norge

Norges raskeste spiller og sentral for at kontringsspillet skal fungere. Dominerte i den danske ligaen i flere år før hun reiste til Györ.

Anna Vyakhireva – Russland

Russlands store spiller under OL i 2016. Ble også da kåret til turneringens beste spiller. En av de aller beste høyrebackene i verden, selv om hun kun er 165 cm høy.

Det var lista over spillere å se opp for i mesterskapet. Som alltid blir det nok noen overraskelser, noe som gjør slike turneringer ekstra morsomme. Husk at hos Håndballmagasinet får du alt det du trenger å vite om Håndball EM 2018.

To Top
X