Norsk håndball

1.divisjon kvinner: Ran i Bækkelagshallen

Vi tok en sveip innom 1.divisjon kvinner for å se hva som skjer der når det nærmer seg halvspilt serie.

Bækkelaget robbet til seg to poeng
En tur innom Bækkelagshallen, hvor tabelljumbo Fjellhammer var på besøk, ga mer spenning enn hva tabellen skulle tilsi. Bækkelaget som mistet sine største stjerner, blant annet Kristine Breistøl som gikk til Larvik HK, foran denne sesongen har måtte finne frem høy lagmoral og kollektivt spill.

Bækkelaget startet kampen best og hadde litt taket på Fjellhammer en liten periode, men så vippet det andre veien og det var Fjellhammer som tok styringen.

Kampen var lenge i det usikre elementet da det florerte av personlige feil og bomskudd fra begge lag. Og, dette skulle imidlertid påvirke sluttresultatet også. For Fjellhammer hadde en god ledelse på Bækkelaget før hjemmelage begynte opphentingen på slutten av kampen.

I denne perioden skulle imidlertid dommerparet, Martin Simenstad og Pål Christian Johansen, få mer fokus enn de kanskje ønsket. For med flere tvilsomme avgjørelser gjennom hele kampen rant det over for Fjellhammer da dommerne med kort tid igjen på kampuret valgte å korrigere ett og samme avkast tre ganger etter at Bækkelaget hadde satt inn sitt ledelsesmål 25-24.

Både Fjellhammeres spillere og trener Kent Staahle raste mot dommerne etter kampslutt. Fjellhammer står dermed med null poeng etter ni spilte kamper og er fremdeles i bunn av tabellen i første divisjon.

Både Bækkelagets trener Henrik Wilhelmsen og Fjellhammers trener Kent Staahle var enige om at det var «ran på høylys dag» med tanke på dommernes inngripen i kampen siste minutter.

Resultat: Bækkelaget – Fjellhammer 25-24 (13-13)

Lokaloppgjør i Oslo

Nordstrand og Njård, som begge har spilt i Postenligaen tidligere, møttes til lokaloppgjør i Niffen søndag. Her var det vestkantlaget Njård som kom best ut av det og ledet med to mål til pause, 16-14.

Nordstrand som ønsker seg tilbake til Postenligaen ville det imidlertid annerledes og tok igjen Njård sin to måls ledelse, la til et par ekstra og sikret seg en 26-24 seier.
Verdt å merke seg er at Nordstrands Christina Solheim Andersen noterte seg for 11 scoringer og viser storform om dagen. Hun har 1.divisjons høyeste snitt pr kamp med sine 7,9 mål pr kamp.

Halden med storseier på bortebane
Halden HK ligger midt på tabellen i ingenmannsland for tiden, men har på samme tid kun 4 poeng opp til andreplassen. Og, med storspill som laget leverer mot Hønefoss så kan det fort være at Halden skal være med i kampen om en medaljeplass.
Ringerikslaget holdt imidlertid følge med Halden frem til pause, men derfra og ut var det et scoringsshow fra Halden sin side.
Halden ledet 18-14 til pause og reiste ifra og ga seg ikke før det stod 37-24 på måltavlen da sluttsignalet lød.

Trøndelag vs Vestlandet
Denne helgen var det duket for dobbeltkamper for Utleira og Sverresborg fra trøndelag, og Fana og Viking fra vestlandet.

Denne gangen var det vestlandslagene som var på trøndelagstur. Viking var nok det laget som kom best ut av den turen med to seire og fire poeng i sekken, mens Fana reiste tomhendt hjem og står med sine 5 poeng etter 10 spilte kamper.

Viking gjestet først Sverresborg hvor de tok en to måls seier med sifrene 24-22, før de søndag tok turen til Utleira og vant med knappest mulig margin 28-27.

Lørdag
Utleira – Fana 32-25 (17-11)
Sverresborg – Viking TIF 22-24 (13-10)

Søndag
Utleira – Viking TIF 27-28 (13-14)
Sverresborg – Fana 25-21 (12-11)

Skrim ubeseiret
Tabellen ledes av Kongsberglaget Skrim som har vunnet alle sine åtte spilte kamper. Og med sine 16 poeng er det gode tre poeng ned til nummer to, Nordstrand, som har en uavgjort og et tap i sekken. Bak Nordstrand er det tett med Njård, Fredrikstad og Bækkelaget på 12 poeng. Bækkelaget med en mer spilt kamp enn de andre lagene.

I bunn av tabellen finner man Rygge og Fjellhammer som virkelig må sette inn støtet nå om de skal unngå nedrykk. Fjellhammer med null poeng etter ni spilte kamper og Rygge med kun to poeng.

Rygge ble forøvrig nedsablet av Selbu i helgen med sifrene 33-18.

To Top
X