Hovedsak

Østerrike tøffet seg, men Norge vant

De norske håndballgutta vant mandag kveld over Østerrike i Wiener Stadthalle, Wien, under EM i Østerrike.

– Synes vi spiller strålende, displinert og fighter i seksti minutter. Synes vi er et klart bedre lag, vi har muligheten til å stikke fra et par ganger, sliter litt, men vinner til slutt, oppsummer landslagssjef Robert Hedin etter å ha vunnet 30-27 og sikret seg to viktige poeng.

Selv om landslagssjefen etter kamp synes det var strålende er det fremdeles en del ting å sette fingeren på. For mange tekniske feil gir mange kontra imot for Østerrike og hadde det ikke vært for en strålende Steinar Ege i mål ville nok resultatet sett annerledes ut.

– Han spiller en fantastisk kamp, bekrefter Robert Hedin.

Savnet av Stian Vatne er tydelig
At Stian Vatne er ute av spill er merkbart da Østerrikerne får flere sjanser og innspill inn i 3’er sonen enn det som er vanlig for det norske forsvaret. Allikevel rir de tre som er igjen av stormen og stenger såpass at de norske herrene slipper inn kun 27.

Tøffe tak
De Østerriske spillerne hadde et rykte for å spille tøft før kampen og de viste tydelig at ryktet.

– De spilte halvureint hele tiden og man blir litt forbanna, forteller Erlend Mamelund som var særdeles irritert ved en situasjon hvor lagkamerat Bjarte Myrhold blir tatt litt hardt.

Dette litt tøffe spillet var også grunnen til at det ofte ble litt hakket spill og mange frikast, og igjen ikke alt for mange mål fremover. lysluggen stod selv for fem mål på de elleve skudden han fyrte av i dag

KAMPFAKTA
Norge – Østerrike
, Wiener Stadthalle, Wien, Østerrike
Resultat: 30-27 ( 15-12)
Utvisninger: N 2 x 2 min, Ø 7 x 2 min

Toppscorer Norge: Bjarte Myrhol og Håvard Tvedten – 6 mål

Toppscorer Østerrike: Roland Schlinger – 6 mål

To Top
X